The remodeling is in a neighborhood with strict guidelines that forbid changing the roofline from the street. This presented a distinct challenge, since it was of the utmost importance to maximize the view of Camelback Mountain (prior to the renovations, one had to literally lie on the floor to see the mountaintop).

The entire ceiling construction was removed and replaced with the sculptural concrete and steel center column, whose triangular shape is reflected in the etched glass entry door. Mitered cedar ceilings accentuate the geometry. Of particular interest is the expression of natural stone throughout, as seen in the granite island countertop, which retains the drilled-edge just as it came from the quarry.

Little Red Logo button Additional Photos of this work

Copyright © 2011 Gordon Rogers Architect Inc. AIA