Arizona Home of the Year / Merit Award 1997

Snuggled against the boulders and pulled way back from the golf tee for privacy, this residence was challenged by a nearby 2-story house that loomed over the site. This unwelcome presence was made to disappear with radiating 18' tall walls and a trellis made of copper pipes.

The owners wanted a cozy environment with an emphasis on outdoor-indoor living. The end result: A large fireplace outside that becomes the focal point for the great room as well as the terrace, large existing boulders that remain in the living room, stone floors that flow through the glass to the terrace beyond, and cedar ceilings that rise to 16' at the highest point, but slope down to 7' to create an intimate dining space. The private master suite is reached via a long, glass bridge over an arroyo.

Little Red Logo button Additional Photos of this work

Copyright © 2011 Gordon Rogers Architect Inc. AIA